
Sycylia. Przewodnik Lajt. Wyd. 2021. Pascal
Opis
Przewodnik po Sycylii z serii Lajt wydawnictwa Pascal.
Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach.
Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy.
Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami
Dane techniczne
Autor | Dominika Friedrich |
Liczba stron | 156 |
Format | 11,5 x 19 cm |
Oprawa | miękka |
Seria | Lajt |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

