Chalkidiki / Półwysep Chalcydycki. Przewodnik Lajt. Pascal
Opis
Przewodnik po Chalkidiki z serii Lajt wydawnictwa Pascal.
Kolorowe ule stały się nieodłącznym elementem krajobrazu Chalkidiki. Blisko 6500 pszczelarzy co roku produkuje około 1910 ton najlepszego słodkiego smakołyku. Półwysep należy do największych producentów miodu w Unii Europejskiej. Prężnie działają spółdzielnie czy rodzinne firmy, które współpracują z władzami i branżą turystyczną, promując swoje produkty. Prawie każdy hotel serwuje miód podczas śniadań, a miejscowe cukiernie i piekarnie z dumą podkreślają, że stosują go w swoich wyrobach. Chętni mogą zabawić się w pszczelarza na jeden dzień, biorąc udział w specjalnie organizowanych warsztatach.
Ile gatunków winogron rośnie na Chalkidiki?
Skąd Grecy biorą drzewka bożonarodzeniowe?
Gdzie jest balkon Chalkidiki?
550 km piaszczystych plaż?
Podczas podróży z Pascalem zrozumiesz, że nie ma nic lepszego niż Chalkidiki!